dinsdag 31 januari 2012

Barvrijwilligers moeten certificaat IVA behalen

Voor nieuwe leden van TC'73 wordt elk jaar een avond georganiseerd waar voorlichting gegeven wordt over het schenken van alcohol in sportkantines. Deelname aan zo’n avond is verplicht voor barvrijwilligers en tenzij je je bardiensten afkoopt of in een commissie plaatsneemt zijn alle leden van onze vereniging tussen de 18 en 65 jaar “barvrijwilliger
Tot voor kort werd de deelname aan de bijeenkomst bijgehouden aan de hand van een presentielijst, maar daar wordt bij een inspectie geen genoegen meer mee genomen.

Er moet tegenwoordig van elke barvrijwilliger een IVA certificaat (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) achter de bar aanwezig zijn. Alle leden van TC73 moeten dus ook in het bezit zijn van dit certificaat.

NOC*NSF heeft samen met o.a de KNLTB gewerkt aan een IVA test, die sportverenigingen nu gratis online wordt aangeboden. Een wel heel gemakkelijke manier om een gekwalificeerde barvrijwilliger te worden.

Hoe werkt de online IVA?
Voor barvrijwilligers vormen de inhoudelijke webpagina’s en de test een prima methode om een gekwalificeerde barvrijwilliger te worden. Bij www.nocnsf.nl/IVA staat wat een potentiële barvrijwilliger moet weten om verantwoord alcohol te kunnen schenken. Wanneer de barvrijwilliger deze informatie tot zich heeft genomen wordt zijn kennis getoetst met een test van 20 vragen.


Bij het succesvol afronden van de test kan de barvrijwilliger direct een certificaat uitprinten en krijgt hij er bovendien nog één gemaild. Tegelijkertijd kan een kopie van het certificaat naar de clubhuiscommissie van TC73 worden gemaild. Je moet dan bij e-mailadres barverantwoordelijke invullen: koos.eichhorn@xs4all.nl en bij naam barverantwoordelijke: Koos Eichhorn.
Kijk voor de test en meer informatie op www.nocnsf.nl/IVA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten