maandag 27 februari 2012

OPGAVE VOORKEUREN BARDIENST 2012

Net als voorgaande jaren wordt een rooster samengesteld tot eind oktober. Daarna zal het winterrooster worden samengesteld. Voor het zomerrooster geldt dat alle bardienstplichtige leden 3 diensten moeten vervullen. Voor het winterrooster komt daar later nog 1 dienst bij. In totaal dus 4 diensten.

Je kunt je voorkeur voor de bardiensten opgeven bij Koos Eichhorn per email koos.eichhorn@xs4all.nl tot zaterdag 10 maart 2012.
Na 10 maart wordt het barrooster samengesteld en wordt er geen rekening meer gehouden met voorkeuren. De voorkeuren zullen op volgorde van binnenkomst worden behandeld.
Denk eraan, het gaat nu alleen nog om het zomerseizoen en dus om 3 voorkeursdata.


Alle leden van TC 73 tussen de 18 en 65 jaar zijn in principe verplicht tot het vervullen van 4 bardiensten per seizoen.
De Clubhuiscommissie probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de door u opgegeven voorkeuren, maar geeft geen garantie dat het altijd mogelijk is. Wanneer u geen voorkeur aangeeft voor een bepaalde datum wordt u door de Clubhuiscommissie ingedeeld.

De reglementen met betrekking tot de bardiensten en het clubhuis worden in de bewaarversie van de Mattenklopper en op de website van TC’73 (www.tc73.nl) vermeld. Op basis van de registratie van de bardiensten zal bij het niet uitvoeren van een bardienst een boete van € 60,- worden opgelegd per niet gedraaide bardienst.

Afkopen van bardiensten

De bardiensten kunnen worden afgekocht tegen betaling van € 30,- per dienst (volledig afkopen kost dus € 120,-).
Ook dit kan per mail worden doorgegeven vóór zaterdag 10 maart 2012. Na deze datum (10 maart) kost het afkopen € 45,- per dienst.
Via de penningmeester van de clubhuiscommissie ontvangt u een uitnodiging om het afkoopbedrag te voldoen.

Als u geen bardienst kunt of wilt draaien is er (naast afkopen) ook de mogelijkheid om mee te helpen het clubhuis schoon te maken. Ook voor schoonmaakdiensten kunt u zich opgeven bij Koos op dezelfde wijze als hierboven omschreven, ook weer vóór zaterdag 10 maart.

Betaalde bardienstvrijwilliger

Er is behoefte aan een lijstje van seniorleden (geregistreerde en IVA gekwalificeerde barvrijwilligers) die tegen betaling bardiensten voor anderen willen draaien. Per gedraaide bardienst wordt een bedrag van € 30,-vergoed. (Senior) leden die geïnteresseerd zijn om op deze lijst te komen, kunnen zich ook hiervoor per email bij Koos Eichhorn opgeven.


Enkele regels met betrekking tot de bardiensten:
 Leden zijn verplicht 4 x per seizoen een bardienst te draaien. Degenen die een specifieke taak verrichten (commissie, onderhoud, etc.) kunnen, in overleg met de clubhuiscommissie, hiervan worden vrijgesteld.
 Wanneer er geen voorkeur wordt aangegeven zoals hierboven vermeld, dan word je zonder overleg ingedeeld op bepaalde data.
 Kun je toch niet op een toegekende datum bardienst draaien, dan ben je zelf verantwoordelijk voor een vervanger (ruilen of een betaalde vervanger, zie voor namen en telefoonnummers van vervangers www.tc73.nl).
 Een voorwaarde om bardienst te kunnen draaien is het behalen van het certificaat “Instructie Verantwoord Alcoholgebruik”. Hiermee is men geregistreerd als gekwalificeerd barvrijwilliger. In april wordt voor nieuwe leden een voorlichtingsavond gehouden in het clubhuis (1 avond). Het certificaat kan worden behaald door een online test te doen. Zie voor meer informatie hierover de website van TC’73 en de informatie in de digitale Matenklopper.
 Het afkopen van bardiensten (mits op tijd) dient te worden geregeld via Koos Eichhorn.
 De minimumleeftijd voor het draaien van een bardienst is 18 jaar. Vanaf de leeftijd van 65 jaar is men vrijgesteld van het draaien van bardiensten.
 Treedt iemand na het indelen van de bardiensten toe tot een commissie, en was die persoon daarvoor bardienstplichtig, dan moeten die bardiensten toch gedraaid worden. Meldt het daarom als je al afgesproken hebt om dit jaar in een commissie te stappen.
 Ook 1e jaars leden zijn bardienstplichtig. Word je pas lid na het indelen van de bardiensten, dan zul je toch een aantal inval-bardiensten moeten draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten