dinsdag 3 september 2013

Training reanimatie en gebruik AED

Dinsdag 27 augustus heeft een aantal leden van onze vereniging een training gevolgd voor het gebruik van de onlangs aangeschafte AED. Omdat een AED alleen geen levens redt wordt het oefenen met het apparaat altijd gecombineerd met een reanimatietraining. Dat was serieus hard werken gedurende twee-en-een-half uur. Oefenen op elkaar om in geval van een ongeval het slachtoffer in de juiste stabiele zijligging te krijgen, er aan te denken dat iemand 112 belt, constateren of er nog geademd wordt, of er nog een hartslag is etc.


En toen dat een beetje onder de knie was waren de deelnemers toe aan het echte reanimeren. Plotseling gingen er twee grote koffers open waar twee poppen uitkwamen, luisterend naar de illustere namen Cees en Koos.
Hoewel het uiteraard een serieuze training is, waarvan iedereen hoopt het nooit nodig te hebben, maar die wel noodzakelijk is, viel er ook veel te lachen zoals uit de foto's te zien is.

Aan deze training werd deelgenomen door Aria Lekkerkerker, Ton Mulder, Mike Koch, Ramon Sikking, Cees Zuiderduijn en Koos Eichhorn. Een aantal andere leden had al aangeven deze training op een ander moment te hebben gevolgd. Binnenkort zal op de binnenkant van de kast waar de AED hangt een lijst worden opgehangen met leden die kunnen reanimeren.
(foto's Joke Snoek)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten