zaterdag 22 maart 2014

TC'73 is gecontroleerd op o.a. gekwalificeerde barvrijwilligers.

Afgelopen vrijdag tijdens de Ladies Night, is er in het clubhuis controle uitgevoerd in opdracht van de gemeente Molenwaard. Doel van zo'n inspectie is te kijken of alles rondom vergunningen en hygiĆ«ne in orde is. Een van de onderdelen waarop wordt gecontroleerd betreft de barvrijwilliger.
Gelukkig was de dienstdoende barvrijwilliger volledig bevoegd, maar nog niet alle leden kunne  da zeggen.

Voordat je bardienst mag draaien ben je verplicht het Certificaat Verantwoord Alcohol Schenken te behalen. Dit is niet zo vreselijk moeilijk, het kost ook niet zo veel tijd, je kunt het allemaal on-line doen en je hoeft er dus je huis niet voor uit, maar het moet wel worden gedaan.
Wanneer er iemand achter de bar staat die geen certificaat heeft wordt de vereniging beboet. Dit boetebedrag kan oplopen tot meer dan € 500. Zonde van het geld natuurlijk.
Op de ledenvergadering van februari 2014 is besloten dat degene die achter de bar staat en geen certificaat heeft verantwoordelijk is voor deze overtreding  en dat de boete dus ook door hem of haar moet worden betaald.
Wanneer je geen zin hebt om dit certificaat te halen kun je natuurlijk je bardiensten afkopen, maar beter is het om de test te doen en het certificaat te behalen.


Om het certificaat te behalen ga je naar http://www.nocnsf.nl/iva
De teksten en filmpjes op deze website stellen je in staat om straks op een verantwoorde manier alcohol te kunnen schenken in het clubhuis. Wanneer je de teksten en filmpjes hebt gezien en gelezen ben je in staat om de test te maken waarmee je een gekwalificeerde barvrijwilliger wordt en je bardienst mag draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken.
Na het behalen van je certificaat moet je dat opsturen naar de barverantwoordelijke binnen TC’73. Je doet dat door op de website wat gegevens in te vullen, zoals hieronder staat vermeld.


 

We wensen jullie veel succes bij het maken van de test en veel plezier bij het draaien van jullie bardiensten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten